fbpx

Vrijwilligers

Om onze schatten van medewerkers de zorg, aandacht en liefde te geven die ze nodig hebben, zijn wij op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om iets te betekenen voor een ander.
Voor zowel Lunchroom 'n Tikkie Anders als Kadofabriek 'n Tikkie Verderop kunnen we altijd mensen gebruiken die graag werken met hun ♥.

Onze voordelen

Bij ons doe je er toe!

Stichting 'n Tikkie Anders kan niet bestaat zonder de hulp van al onze lieve vrijwilligers. We vormen met elkaar een hecht team; alles om onze medewerkers te kunnen laten groeien, bloeien en stralen. Niemand is meer of minder; we doen het ECHT MET ELKAAR!

Heel veel liefde

Het werken met onze medewerkers is ontzettend dankbaar. Ze zijn zo open, eerlijk en houden van een grapje en gezelligheid met elkaar.
Door vrijwilligerswerk bij Tikkie beteken je niet alleen iets voor de samenleving, maar je krijgt ook heel veel liefde terug van deze schatten. 

Sociaal netwerk

Bij Stichting 'n Tikkie Anders werken we met een hecht team: 1 grote familie. We doen regelmatig leuke activiteiten en uitjes met elkaar. Als vrijwilliger hoor je helemaal bij het team en krijg je er een hoop sociale contacten bij. 

Een vrijblijvende proefdag

We vinden het erg belangrijk dat je het naar je zin hebt bij ons. Daarom beginnen we altijd met 1 of meerdere proefdagen, waarbij we kunnen zien of er een match is van beide kanten. 

Vrijwilligers

Informatie vrijwilligers

In de lunchroom gaat het om het ondersteunen van onze medewerkers in hun werkzaamheden in de horeca.
Bij de Kadofabriek zijn de werkzaamheden gericht op het bakken van taarten, koken van maaltijden, bijhouden van de winkel en creatief bezig zijn samen met onze kanjers.
Word jij ook zo enthousiast van de blije gezichten op het Tikkie-filmpje verderop deze pagina? En zou je het leuk vinden om deel uit te maken van een super gezellig team? Wil je meer informatie?
Neem dan contact op met ons!

We ontmoeten je graag voor een gesprek 🙂
♥Tot snel! ♥
Neem contact op

Verhaal van een vrijwilliger

Vrijwilligerswerk bij Tikkie

12-september-2022

Ik kwam (denk zo’n jaartje of 4 geleden) bij Tikkie terecht door een oproep op Facebook. Ik heb altijd geroepen: 'als er zoiets voorbij komt, ga ik dat doen!' En van het één kwam het ander. Altijd al een enorme zwak gehad voor deze doelgroep (zij stelen altijd gelijk mijn hart💖). Ben begonnen in de lunchroom in de keuken, en nu in de keuken in de kadofabriek. Het is een G-E-W-E-L-D-I-G team om mee te werken, zowel de werknemers en de begeleiders en de andere vrijwilligers, een vreselijke hechte groep.

Je mag bij Tikkie gewoon zijn wie je bent! Niemand is meer of minder! Allemaal gelijkwaardig, waar veel liefde is en respect en waardering voor elkaar! Dat alleen al maakt het zo enorm bijzonder ❤️. Ook de werknemers verdienen dat zo! Ieder heeft zijn eigen dingen en behoeften in hulp, en ook dat is héél erg veelzijdig,en soms zijn ze juist enorm goed in iets. Ik werk er met enorm veel plezier, geniet er iedere maandag weer opnieuw van. Ik hoop er nog lang deel vanuit te mogen maken! And love all the Tikkies.

Hannie, vrijwilligster

12-september-2022

Hoi, ik ben Esther, 34 jaar oud en ik werk in het ziekenhuis als rontgenlaborant. Ik kwam regelmatig lunchen bij 'n Tikkie Anders en werd dan zo blij van de sfeer die ik daar proefde. Daar wilde ik ook graag deel van uitmaken. Sinds november doe ik vrijwilligerswerk bij 'n Tikkie Verderop, om de week op donderdagmiddag! En ik vind het zo ontzettend leuk om te doen! De medewerkers zijn schatten en in de week dat ik niet kom mis ik ze gelijk! Het voelt als een tweede thuis, een soort bonus familie. Ik ben zelfs zover dat ik wat minder ga werken in het ziekenhuis omdat ik merk dat 32 uur werken en daarnaast vrijwilligerswerk soms toch erg pittig is. En ik wil mijn vrijwilligerswerk bij Tikkie voor geen goud kwijt!

Esther, vrijwilligster

12-september-2022

Dit is wat we aanbieden

Ons aanbod aan activiteiten

Werkzaamheden in de lunchroom

Als vrijwilliger ondersteun je onze medewerkers in hun werkzaamheden in de lunchroom.
Activiteiten die oa gedaan worden zijn:
- Keuken voorbereiden
- soepen koken
- bestellingen klaarmaken in de keuken
- vaat wassen
- bestellingen opnemen
- bestellingen uitserveren
- schoonmaken en opruimen

En nog veel meer!

Werkzaamheden in de Kadofabriek

Als vrijwilliger ondersteun je onze medewerkers in hun werkzaamheden in de winkel of in de keuken. 
Activiteiten die oa gedaan worden zijn:
- de winkel netjes en goed gevuld houden
- kadopakketjes inpakken
- dingen knutselen
- tasjes versieren
- bonbons leuk verpakken
- schoonmaken en opruimen
- taarten en koekjes bakken
- maaltijden koken
- noten branden
- klanten helpen bij de kassa 

en nog veel meer!

Chauffeur van onze Tikkie-bus

Onze medewerkers worden iedere werkdag thuis opgehaald met de Tikkiebus om om 9 .00 op het werk te zijn en worden om 17.00 weer naar huis gebracht. Dit gebeurt door een team van vrijwilligers. Het  chauffeurs team kan uitgebreid worden met extra inval chauffeurs, zodat eventuele gaten bij afwezigheid van de vaste chauffeurs kunnen worden ingevuld en onze medewerkers toch vervoer hebben van en naar het werk. 

Overige activiteiten

Naast de vaste activiteiten gedurende de werkweek kunnen we ook altijd een klusjesman/vrouw gebruiken, iemand voor schoonmaakklussen, of misschien heb je zelf wel een goed idee waarmee je ons zou kunnen helpen. 

Meld je aan als vrijwilliger!

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Lunchroom 'n Tikkie Anders

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

09:30 - 16:30
09:30 - 16:30
09:30 - 16:30
09:30 - 16:30
09:30 - 21:00
10:00 - 17:00
Gesloten

Kadofabriek 'n Tikkie Verderop

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

09:00 - 17:00
09:00 - 17:00
09:00 - 17:00
09:00 - 17:00
09:00 - 20:00
09:30 - 17:00
Gesloten

Stage lopen bij 'n Tikkie Anders

Doe je een sociaal/pedagogische opleiding of ben je van plan deze te volgen en moet je hierbij stage lopen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen, want wij helpen studenten graag met het leerproces in de praktijk. We zijn dan ook geregistreerd als erkend leerbedrijf. Heb je interesse? Of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. 
Wees er op tijd bij, want we hebben maar een beperkt aantal plekken. 
Neem contact op

Informatie

Veelgestelde vragen

Kan ik een keertje mee komen lopen om sfeer te proeven voordat ik besluit mij aan te melden als vrijwilliger?
Dat kan zeker! Dit is ook de normale gang van zaken. Als je contact met ons opneemt zullen we eerst een gesprek inplannen om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken. Heb je na dit gesprek nog steeds interesse in vrijwilligerswerk bij 'n Tikkie Anders? Dan plannen we een proefdag/ochtend of meerdere dagen in. De locatie wordt bepaald nav de wensen die jij tijdens het kennismakingsgesprek aangeeft. (wil je op beide locaties meelopen om te kijken welke plek jouw voorkeur heeft, dan kan dit uiteraard ook!)
Na deze proefdag(en) evalueren we samen met jou hoe het gegaan is en hoe we verder gaan . 

Besluit je vrijwilligerswerk te gaan doen bij ons, dan vragen we een VOG aan (een verklaring omtrent gedrag, hier zijn wij toe verplicht omdat we werkzaam zijn met een kwetsbare doelgroep), en krijg je een vrijwilligerscontract.
Heb je bepaalde papieren nodig om bij jullie vrijwilligerswerk te kunnen doen?
Nee hoor, er zijn geen vereiste diploma's nodig of iets dergelijks. Als je affiniteit hebt met onze doelgroep en het leuk vindt om onze medewerkers te ondersteunen/helpen in de lunchroom of in de winkel dan ben je van harte welkom. 

Wel vragen we een VOG aan als je besluit bij ons vrijwilligerswerk te doen, maar dat regelen wij als organisatie voor je.
Krijg ik een vrijwilligersvergoeding?
Je krijgt bij ons geen vrijwilligersvergoeding en ook reiskosten  worden niet vergoed. Wel kunnen gemaakte kosten voor de Stichting in overleg worden gedeclareerd. 
Ook krijg je ieder jaar een mooi kerstpakket en organiseren we regelmatig leuke uitjes/activiteiten voor het hele team. 

En natuurlijk krijg je de liefde van onze schatten van medewerkers!
Welke dagen en/of tijdstippen zijn er vrijwilligers nodig?
We zijn geopend van maandag t/m zaterdag en op alle dagen kunnen we wel hulp gebruiken voor verschillende activiteiten. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we jouw wensen en mogelijkheden en afhankelijk hiervan gaan we je inplannen.

Dit kan betekenen dat je kunt kiezen voor een dagdeel per week of meerdere dagen en alles er tussenin.  

Niet het antwoord gevonden waar je naar op zoek was? Neem dan contact met ons op.