fbpx

Gezellige & leerzame
dagbesteding

Heb jij of heeft uw kind een dagbestedingsindicatie? Bij Stichting ´n Tikkie Anders hebben we twee verschillende dagbestedingslocaties, met ieder een uiteenlopend takenpakket. Zo is er altijd iets te doen wat jij leuk vindt! In beide zaken staat een team van passievolle begeleiders en superlieve vrijwilligers dat ervoor zorgt dat zowel het personeel als de klanten en gasten een gezellige beleving hebben.

Klinkt dit als iets voor jou of uw kind? Lees hieronder dan meer over werken bij Tikkie!

Onze voordelen

Bij ons doe je er toe!

We kijken naar je mogelijkheden, in plaats van naar beperkingen. Je mag bij ons helemaal zijn wie je bent! En we zullen er alles aan doen om je te helpen groeien en bloeien, zodat je iedere dag met veel plezier naar je werk gaat en ontzettend veel dingen zult leren.

Kleinschalig

Doordat we een kleinschalige stichting zijn bestaan er korte lijnen. Er heerst een warme en informele sfeer en beide locaties zijn goed bereikbaar voor ouders/begeleiders.

Meerijden met de Tikkie-bus

Alle doordeweekse dagen halen onze vrijwillige chauffeurs de medewerkers thuis op met onze eigen Tikkie-bus, zodat ze om 9.00 op hun werk zijn en ze worden om 17.00 weer naar huis gebracht. Informeer door contact op te nemen of jij of uw kind hier ook voor in aanmerking komt.

Veel leermogelijkheden

Doordat wij over 2 locaties beschikken kunnen we een breed scala aan activiteiiten aanbieden. Medewerkers hebben de mogelijkheid vele dingen te leren op verschillende gebieden. Denk aan horeca, gastvrijheid, bakactiviteiten, werken in een winkel, creatieve en administratieve werkzaamheden en nog veel meer. 

Dagbesteding

Informatie dagbesteding

Stichting 'n Tikkie Anders is opgericht om mensen met een beperking een dagbesteding met een doel te geven. Niet zomaar knutseltjes maken, maar echt midden in de samenleving staan door gasten en klanten een zo goed mogelijke ervaring te geven. Koken, bakken en braden om de gasten blij te maken, klanten advies geven over welke notenmix het lekkerst is: je werk doet ertoe.

We exploiteren een lunchroom en een kadofabriek om mensen met een beperking in een veilige, beschermde omgeving écht iets te laten betekenen. Omdat we twee verschillende locaties hebben, zijn er erg diverse taken. Tasjes versieren, bonbons netjes neerzetten, afrekenen met gasten/klanten, broodjes klaarmaken, borden opmaken, vaat en uitserveren, bestellingen opnemen en nog veel meer.

Onze kadofabriek is zo ingericht dat zowel de keuken als de werktafels rolstoelvriendelijk zijn. Er is veel ruimte rondom de tafels en in onze zeer ruime keuken hebben we in hoogte verstelbare werkbladen, zodat iedereen op een fijne hoogte kan werken.
Neem contact op

Dagbesteding verhalen

Werken bij Tikkie

Niels Bax, 38 jaar, woont nog bij ons thuis (zijn ouders) in Sleeuwijk. Sinds 2,5 jaar heeft Niels 2 dagen dagbesteding in de winkel: 'n Tikkie Verderop. Daarvoor werkte Niels 4 dagen per week op zorgboerderij Thedinghsweert  in Kerk-Avezaath. Daar gaat hij met een taxi naar toe. Omdat wij hopen dat Niels in de toekomst in Sleeuwijk begeleid kan gaan wonen, leek het ons een goed idee om alvast wat dagbesteding in ons eigen dorp te hebben.

Niels heeft het vanaf het begin heel goed naar zijn zin. Hij trekt graag zijn ‘bedrijfskleding’ aan, beige polo en bruin schort. Hij wordt thuis opgehaald door de ‘Tikkiebus’, het is meteen al gezellig, samen met zijn collega’s naar het werk. Iedereen heeft zijn eigen werkzaamheden. Sinds kort kan hij ‘zelfstandig’ een appeltaart maken, daar is lang naar toegewerkt, maar nu kan hij het ‘alleen’! Daar is hij apentrots op en wij ook! Andere bezigheden zijn mini-appeltaartjes, brownie’s of cake bakken voor de gasten van 'n Tikkie Anders of voor de klanten van 'n Tikkie Verderop. ‘s Middags aan tafel ‘papierwerk’ als : stickers plakken, gaatjes perforeren in kaartjes en touwtjes eraan maken. Dat is heel precies werk en dat vind hij ook heel leuk.

Er moet ook worden opgeruimd en schoongemaakt, dat is niet zijn hobby, maar met veel geduld en tact van de begeleiding, kan hij nu stofzuigen, dweilen, afwassen, de wc schoonmaken en vuilnisbakken legen etc. Hij helpt de meneer van de pakketdienst DPD met pakketjes in en uitladen. Daarnaast houdt Niels alles goed in de gaten, wie er voorbij komt en wie er in de winkel komt etc. Hij doet aan klantenbinding en heeft wat fans, die komen speciaal op de dagen dat Niels werkt. De vakkundige, geduldige, tactvolle en liefdevolle begeleiding heeft Niels al heel veel geleerd, ook van de vele lieve vrijwilligers en stagieres.
Hij gaat met heel veel plezier naar zijn werk, heeft fijne vrienden en vriendinnen gemaakt en deelt graag knuffels uit. Hij komt altijd vrolijk en voldaan thuis met de Tikkie bus.

Alles gaat in goed overleg, regelmatig hebben we een evaluatie, de dagbesteding met vervoer is administratief en zakelijk goed geregeld, in ons geval via PGB, via het zorgkantoor en de SVB. Er is buiten werktijd aandacht voor gezellige dingen, als feestjes en uitjes etc. Wij zijn heel blij met deze zinvolle en goede dagbesteding dicht bij huis! Zowel Niels, als wij, zijn ouders.

Hannie, moeder van Niels

12-september-2022

Tikkie meer

 

Wij zijn Thirza en Renata (haar moeder). Thirza is 'binnen gekomen' bij Tikkie via haar schoolstage en sinds dec. 2019 werkt (!!) ze bij 'n Tikkie Verderop.
Thirza vindt het helemaal geweldig bij Tikkie. En werken doet ze keihard. Er is veel persoonlijke aandacht en begeleiding binnen een team van collega's en begeleiders/sters en ze heeft steeds meer zelfvertrouwen gekregen. Ze mag veel afwisselend werk doen en ze bakt inmiddels zelf haar eigen taarten en cakes (mét een diploma op zak!) Er is veel vrolijkheid en enthousiasme bij Tikkie en de sfeer is erg goed. Ook de communicatie tussen begeleiding en ouders is erg open. Thirza begon bij Tikkie met 1 dag, maar al snel werden het er 2 en nu zelfs al 3 dagen. Hier koos ze zelf voor met volle overtuiging. Dat zegt al genoeg. Dus wat ons betreft hebben 'n Tikkie Anders en 'n Tikkie Verderop de titel boven dit stukje zeker verdiend!

Renate, moeder van Thirza

12-september-2022

Christel is sinds een paar jaar werkzaam bij Tikkie, ze heeft nog geen dag spijt en gaat met veel plezier naar haar werk. Ze wordt dan opgehaald met de Tikkie-bus, het zijn fijne lieve chauffeurs met het hart op de juiste plaats.

Christel wordt gehoord in wat ze leuk vindt en het werkschema wordt aangepast als ze eens niet lekker in haar vel zit, dan wordt er geluisterd en gewerkt met de juiste methode die op dat moment belangrijk is.

Christel leert nog steeds nieuwe dingen. Nienke de Groot werkt vanuit haar 💓 en verwacht dat ook van haar personeel. Ze zijn erg flexibel en meegaand in jouw vragen. Ik heb nog nooit een nee-antwoord gekregen.

Kortom: een fantastische dagbesteding met de cliënten op de eerste plaats!

Cora, moeder van Christel

12-september-2022

Dit is wat we aanbieden

Ons aanbod aan activiteiten

Helpen in de keuken met de bereiding van eten

We hebben altijd hulp nodig in de keuken. In de lunchroom zal je je  bezig houden met het bereiden van broodjes en andere lekkere dingen. Daarnaast maak je ook de borden op, zodat het eten er lekker uitziet voor de gasten.
In de Kadofabriek bak je lekkere taarten, koekjes, brand je noten en kookt maaltijden. 

Gasten verwelkomen en bedienen

Jij bent de gastheer of -vrouw! Je verwelkomt de gasten, controleert of ze gereserveerd hebben en je leidt ze naar hun tafel. Je neemt de bestellingen op, maakt ze klaar en serveert ze daarna uit. 

Winkel bijhouden en aanvullen

De winkel moet er natuurlijk altijd spik en span uitzien. Alles moet worden aangevuld en bijgehouden. Kadopakketjes worden gemaakt, kadootjes voor klanten inpakken, artikelen prijzen en in de winkel zetten en onze voorraad eigengemaakte producten moet aangevuld blijven. 

Achter de kassa staan in de kadofabriek of in de lunchroom 

In de kadofabriek komen veel mensen met verschillende wensen. De een wilt lekkere nootjes, de ander wilt een kant-en-klaar kadopakketje en sommige mensen komen hun DHL- of DPD-pakketje afleveren. Het is jouw taak om de klanten zo goed mogelijk te helpen en ze vriendelijk te woord te staan.

In de lunchroom komen de gasten na hun eten afrekenen bij de kassa. We hebben een speciaal kassa systeem, waardoor het voor iedereen mogelijk is om terug te kunnen betalen. 

Meld uw kind aan voor dagbesteding

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Lunchroom 'n Tikkie Anders

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

09:30 - 16:30
09:30 - 16:30
09:30 - 16:30
09:30 - 16:30
09:30 - 21:00
10:00 - 17:00
Gesloten

Kadofabriek 'n Tikkie Verderop

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

09:00 - 17:00
09:00 - 17:00
09:00 - 17:00
09:00 - 17:00
09:00 - 20:00
09:30 - 17:00
Gesloten

Stage lopen bij 'n Tikkie Anders

Zit je nog op school en moet je stage lopen? Lijkt je dat leuk om dat in de lunchroom of in de kadofabriek te doen? Ook dat is mogelijk! Neem contact op voor meer informatie. 
Neem contact op

Informatie

Veelgestelde vragen

Hoeveel uur per dag kan mijn kind bij jullie komen werken?
Onze werkdagen zijn van 9.00-17.00. Dus twee dagdelen van vier uur.
Sommige medewerkers werken 1 dagdeel of een aantal uur per dag. Helemaal afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de medewerker.
Is het ook mogelijk om op beide locaties te werken?
Doordat wij zowel een Kadofabriek als een Lunchroom hebben, is het mogelijk te kiezen voor één van de twee werkplekken, maar wil je graag afwisseling, dan is dat zeker ook bespreekbaar. Alles volgens de wensen en mogelijkheden van onze medewerkers
Bieden jullie ook vervoer aan voor jullie medewerkers?
Stichting 'n Tikkie Anders is in het bezit van een personenbusje. Deze wordt bestuurd door onze vrijwillige chauffeurs. 'sMorgens worden de medewerkers opgehaald zodat ze om 9.00 op het werk zijn en om 17.00 worden ze weer naar huis gebracht.
Het vervoer is voor mensen uit de gemeente Altena.
Dus het wordt per aanmelding van een medewerker bekeken of hij/zij mee kan rijden.
Wanneer kom ik in aanmerking voor dagbesteding bij Stichting 'n Tikkie Anders?
Heb je een dagbestedingsindicatie? Ben je woonachtig in gemeente Altena of in de buurt van Sleeuwijk?  En lijkt het je helemaal geweldig om in een winkel of in de lunchroom de werken? Dan ben je van harte welkom voor een kennismakingsgesprek.

Niet het antwoord gevonden waar je naar op zoek was? Neem dan contact met ons op.